17 juli 2008

Tour de crap

Het is toch niet te geloven...

Ricardo Riccò van Saunier Duval is betrapt op het gebruik van epo. Hij testte positief na de vierde etappe, de tijdrit in Cholet.

Riccò was één van de tien renners die al sinds het begin van de Tour nauwgezet gecontroleerd werd door het Franse antidopingagentschap. Hij werd deze Tour al minstens vier keer gecontroleerd.

Riccò heeft van nature al een hoge hematocrietwaarde. Dat schommelt rond 51. Renners worden uit de koers genomen wanneer de waarde boven de 50 komt.

De Italiaanse renner won de zesde en de negende etappe in de Tour de France. Ook draagt hij als leider van het bergklassement de bolletjestrui.

Vlak voor de start

Riccò werd vlak voor aanvang van de twaalfde etappe uit de rennersbus van Saunier Duval geplukt en door de Franse politie voor verhoor meegenomen. Hij is per direct uit de koers gehaald. Zijn ploeggenoten gaan ook niet meer van start.

Hiermee wordt de Tour de France opgeschrikt door het derde dopingschandaal. Eerder werden al Moisés Dueñas (Barloworld) en Manuel Beltrán van Liquigas op het gebruik van epo betrapt.

Geen opmerkingen: